A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661720.5382.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dispozitiv care reseteaza ceasul biologic, regland orele de somn
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-12-2012, ora 14:48

Dispozitiv care reseteaza ceasul biologic, regland orele de somn

Articol de Madalina Irimia

Daca ai mers vreodata cu avionul pe o distanta lunga, de pe un continent pe altul, schimband si fusul orar, stii cat de greu isi revine organismul dupa o astfel de experienta. Dureaza zile pana cand "functionezi" din nou la capacitate maxima.

Problema e insa la un pas de a fi rezolvata, dupa ce oamenii de stiinta australieni au reusit sa puna la punct un dispozitiv care anuleaza in timp record aceste efecte secundare.

Re-Timer trebuie purtat dimineata 50 de minute, trei zile consecutive, in niciun caz seara, cand ar amana si mai mult momentul in care Mos Ene vine. Actioneaza direct asupra creierului, stimuland regiunea care se ocupa cu reglarea ceasului biologic, relateaza Medical Daily.

A fost deja testat cu succes de oamenii de stiinta de la Universitatea Flinders, concluzia acestora fiind ca ar putea fi de folos si persoanelor care lucreaza in schimburi, inclusiv de noapte, care au de suferit de pe urma unui astfel de program, adesea aparand insomniile.

Ceasul biologic, in stransa legatura cu lumina si intunericul, cel din urma ducand la formarea in organism a unui hormon care da senzatia de somn, melatonina, este cel care ne influenteaza atat starea de alerta, cat si performantele si metabolismul.

Integral pe ziare.com

Foto: blogs.wsj.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii