ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-10-2015, ora 14:14

Display-ul fara atingere (touchless), noua inventie a oamenilor de stiinta. Avantajele sunt uriase - VIDEO

Articol de Madalina Irimia
Display-ul touchless este cea mai noua inventie pe care dezvoltat-o oamenii de stiinta germani. Noutatea vine din faptul ca acesta componenta digitala poate fi utilizate fara atingerea ecranului in mod direct cu degetul.
Display-ul fara atingere are in spate o tehnologie care consta in alternarea unor straturi ultra-subtiri de acid fosfatoantimonat - un cristal solid la temperatura camerei - si nanoparticule de dioxid de siliciu sau dioxid de titan.

Cand degetul se apropie la cativa milimetri de ecran, umiditatea din moleculele de apa emise de porii pielii umane este transformata in cateva milisecunde de asa-numitele cristale fotonice, intr-un semnal electric sau o schimbare de culoare.

Cu ajutorul noii inventii, murdarirea display-urilor smartphone-urilor, tabletelor si notebook-urilor va fi de domeniul trecutului. Oamenii de stiinta au spus ca afisarea ”touchless” are si beneficii igienice pentru dispozitivele digitale folosite in locuri publice, cum ar fi bancomatele si distribuitoarele automate de bilete.

Singurul inconvenient este ca ei nu au mentionat cand se va putea trece la productia in serie a acestor display-uri ”touchless”, ceea ce inseamna ca va mai trebui sa asteptam noile gadge-uri vor fi dotate cu aceste ecrane.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  19.10.2015 05:29

Cautam colaboratori pentru o activitate desfasurata pe calculator. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii trimise prin e-mail. Mesaj la sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii