ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
15-06-2012, ora 09:24

Dispar cardurile? Acum, se scot bani de la ATM pe baza smartphone-ului

Articol de Cristian Amariei

Noua tehnologie care permite oamenilor sa retraga banii de la ATM folosindu-si smartphone-urile a fost dezvaluita, relateaza BBC.com

Sistemul RBS (Royal Bank of Scotland) solicita utilizatorilor sa introduca un cod de 6 cifre trimis pe telefonul lor.

Clientilor RBS sau ai NatWest mobile banking pot solicita cash in valoare de pana la 100 de lire, via smartphone.

Un sistem similar a fost dezvoltat de operatorul de ATM-uri NCR. Acesta solicita utilizatorilor sa scaneze un cod de bare pentru a retrage banii.

Aceste servicii sunt cele mai noi masuri intr-o ampla miscare, prognozata cu cevat timp in urma, catre transformarea smartphone-ului intr-un portofel digital.

Smartphone-ul, in concurenta cu portofelul

RBS spune ca noul sau sistem va ajuta clientii care si-au uitat cardurile sau care vor sa trimita repede bani membrilor familiei lor. Acesta va permite oamenilor sa-si lase acasa portofelele, in favoarea telefoanelor mobile.

„Este o modalitate foarte simpla si sigura de a ajuta clientii sa obtina bani gheata oricand au nevoie.”, a declarat Ben Green, head of mobile la RBS si NatWest.

Serviciul este disponibil clientilor care au downloadat aplicatia gratuita a bancii si care folosesc ATM-urile de RBS, NatWest sau Tesco din Marea Britanie.

Pana acum 2,6 milioane de oameni si-au instalat aceasta aplicatie pe smartphone-urile lor.

In prezent clientii care folosesc cardul pot retrage pana la 300 de lire. Pentru inceput, limita de retragere fara card va fi 100 de lire.

Coduri secrete

Accesul la aplicatie solicita o parola, iar codul de retragere va fi secret pana cand utilizatorul atinge ecranul. Se urmareste astfel prevenirea situatiilor in care hotii se uita peste umarul persoanei care face extragerea, pentru a fura codul.

Acest nou sistem este o extensie a serviciului RBS care permitea oamenilor ale caror carduri erau furate, accesul la serviciul de urgenta al ATM-ului.

Banca a facut public si un sistem care le permite clientilor sa faca donatii prin intermediul ATM-urilor.

Intr-o alta arie de dezvoltare, NCR a anuntat ca a dezvoltat un software care permite oamenilor sa scaneze un cod de bare de pe smartphone la un ATM pentru a retrage suma de bani pe care au trecut-o pe telefon.

Bancile si societatile imobiliare cauta sa adopte acest soft.

Sursa: financiarul.ro

     
Tag-uri: Smartphone, ATM, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii