A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830797.584.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Directorul demisionar al Volkswagen, anchetat de procurori. Peste 2 mililoane de masini Audi, echipate cu motoare modificate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-09-2015, ora 09:16

Directorul demisionar al Volkswagen, anchetat de procurori. Peste 2 mililoane de masini Audi, echipate cu motoare modificate

Articol de Cristian Amariei
Procurorii germani au demarat o ancheta impotriva fostului director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, dupa ce grupul auto a recunoscut ca a falsificat testele de poluare pentru unele din motoarele sale diesel, transmite Reuters.

Ancheta va viza 'acuzatiile de frauda in vanzarea de vehicule ale caror teste de emisii poluante au fost manipulate', au precizat procurorii din orasul Braunschweig intr-un comunicat de presa difuzat luni, scrie Agerpres.

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Müller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Sefii Departamentelor de cercetare-dezvoltare de la divizia de masini de pasageri a Volkswagen (VW), precum si cei de la Audi si Porsche au fost suspendati din functii, din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor, au declarat luni pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Vineri, la reuniunea Board-ului de supervizare a grupului VW, s-a stabilit ca unii angajati ai companiei germane vor fi indepartati pana cand se va finaliza ancheta.

Reprezentantii Audi, VW si Porsche nu au comentat informatia. La Bursa de la Frankfurt, actiunile Volkswagen inregistrau luni dimineata un declin de 3%.

Joi, publicatia germana 'Bild' anunta ca doi dintre cei mai importanti ingineri ai grupului Volkswagen vor fi fortati sa demisioneze din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor. Ulrich Hackenberg, seful Departamentului de cercetare-dezvoltare al Audi, si inginerul sef al Porsche, Wolfgang Hatz, vor fi concediati, sustine publicatia germana.

Continuarea pe stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii