ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
14-12-2012, ora 13:37

Din 2013, cadourile de 100 de lei sunt scutite de plata TVA

Articol de Madalina Irimia

De anul viitor, companiile pot acorda cadouri in cadrul actiunilor de protocol fara sa colecteze TVA pentru bunurile incluse in cadou, dar numai daca aceste cadouri au valori mai mici de 100 de lei.

Consultantii Accace, unul dintre liderii din Europa Centrala si de Est in zona serviciilor de outsourcing si consultanta, explica modificarile intervenite in legislatia fiscala referitoare la sistemul TVA la incasare. Incepand cu 2013, companiile aplica reguli noi privind colectarea TVA la bunurile acordate drept protocol, pentru care s-a dedus TVA la achizitie, diferite de cele mentionate la calculul impozitului pe profit pentru limitarea cheltuielilor de protocol.

In cazul in care companiile depasesc plafonul de 100 de lei, se considera ca are loc o livrare de bunuri, iar taxa pe valoare adaugata se va auto-colecta daca initial s-a dedus TVA pentru bunurile care ulterior sunt acordate in cadrul actiunilor de protocol.

De exemplu, daca o companie are zece parteneri carora doreste sa le ofere cadouri cu ocazia Sarbatorilor de Paste, in cazul in care valoarea fiecarui cadou depaseste 100 de lei, TVA-ul se va colecta din suma cumulata care excede plafonul pentru fiecare dintre bunurile oferite.

Concret, daca un cadou costa 150 de lei, se va colecta TVA pentru suma de 50 de lei. Toate prevederile cu privire la TVA devin aplicabile incepand de la 1 ianuarie 2013.

Sursa: capital.ro

Foto: 123rf.com

     
Tag-uri: cadouri, plata, TVA
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii