ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-12-2013, ora 07:42

Dieta speciala pentru pielea uscata

Articol de Madalina Irimia

Cand ai pielea uscata, crema hidratanta nu este intotdeauna de ajuns! Pentru a mentine un nivel de hidratare optim, mizeaza si pe o dieta special conceputa, anti-uscare!

Atentie la carente

Pielea este uscata pentru ca duce lipsa de lipide, deci de grasimi. Carenta de acizi grasi esentiali produce un film lipidic protector de o calitate mai slaba. Apa se evapora mai repede, iar pielea se usuca.

Acest fenomen poate fi tranzitoriu si accentuat de frig, vant sau expunerea la soare, dar permanent, cauzat de un regim alimentar dezechilibrat, de varsta inaintata sau de unele patologii precum diabetul.

Mentinerea echilibrului de apa

Bautul unor cantitati mari de apa nu influenteaza starea pielii. Deoarece organismul pierde in fiecare zi 1.5 litride apa (urina, transpiratie), trebuie sa compensezi prin consumul aceleiasi cantitati de lichide, aproximativ 1 pahar in fiecare ora. Hidratarea generala garanteaza o hidratare cutanata suficienta. In plus, consumul de fructe si legume este benefic hidratarii.

Alimentatie echilibrata

Alimentatia variata permite un aport suficient de lipide pentru o hidratare buna. Se recomanda includerea in dieta zilnica de grasimi, in modul urmator: la micul dejun un pic de unt pe paine si doua linguri de ulei la fiecare masa (de nuci si rapita pentru omega-3, de masline si samburi de struguri pentru alti acizi grasi). Aceste surse de lipide contin acizi grasi esentiali si vitamina E ce favorizeaza hidratarea straturilor superioare ale epidermei si joaca un rol antioxidant.

Integral pe dieta.ele.ro

foto: hotcity.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii