A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661808.0324.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dezvolta-i inteligenta: jocuri pentru copilul de 1-2 ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2014, ora 11:04

Dezvolta-i inteligenta: jocuri pentru copilul de 1-2 ani

Articol de Madalina Irimia

Dupa prima aniversare, copilul tau cauta sa te imite in toate. Profita de aceasta curiozitate si ajuta-l sa invete, stimuleaza-i simturile si dezvolta-i inteligenta.

Jocuri de imitatie

Deschide si inchide pumnul, bate cu degetele pe masa, misca-ti mainile ca si cand ai fi o marioneta, atinge-ti nasul cu detegul aratator – toate aceste miscari simple pentru tine il ajuta pe cel mic sa-si dezvolte abilitatile motrice, ii stimuleaza atentia, capacitatea de memorare si gandirea logica.

Unde e jucaria?

Arata-i copilului una dintre jucariile lui preferate. In momentul in care intinde mana sa o ia, acopera jucaria cu o cutie, o perna sau un prosop. Eventual, lasa afara un capat al jucariei, pentru ca lui sa-i fie mai usor sa realizeze unde e jucaria. Daca nu reactioneaza si nu cauta jucaria, arata-i tu unde se afla si apoi repeta operatiunea de ascundere. Prin acest joc simplu, copilul tau invata principiul permanentei obiectelor – doar pentru ca nu mai vede ceva, nu inseamna ca acel lucru nu mai exista.

Mic si mare

Pune pe o masa sau pe pat perechi de obicete de acelasi fel, dar de dimensiuni diferite – doua pahare, doua linguri, doua carti. Spune-i cu voce tare denumirea lor si care este mai mic si care este mai mare. Apoi, roaga-l pe el sa iti arate care este obiectul mai mare. Chiar daca nu intelege cuvantul pentru ”mai mic” sau ”mai mare”, daca il repeti atunci cand manuiesti tu obictele, il ajuti sa faca mai repede asocierea. Dupa ce iti arata corect un obiect mai mic dintre cele doua de acelasi fel, poti complica jocul si-l poti ruga sa grupeze toate obiecte mici (sau toate obiectele mari) la un loc. Acest joc simplu il invata notiunea de mai mic si mai mare si-i dezvolta capacitatea de asociere.

Sursa: baby.unica.ro

Foto: viewlala.com

     
Tag-uri: jocuri, copii, inteligenta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii