A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662446.3949.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dezvaluire despre ce s-a intamplat cu armele livrate de americani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-06-2016, ora 11:10

Dezvaluire despre ce s-a intamplat cu armele livrate de americani

Articol de Madalina Irimia
Arme livrate in Iordania pentru rebelii sirieni de catre Agentia Centrala de Informatii CIA si Arabia Saudita au fost furate de agenti ai serviciilor de informatii iordaniene si vandute traficantilor de arme pe piata neagra, scrie New York Times, citand oficiali americani si iordanieni, relateaza Reuters.

Unele dintre armele furate au fost folosite intr-un atac armat in noiembrie in care au fost ucisi doi americani si alte trei persoane la un centru de antrenament al politiei la Amman, potrivit unei anchete comune realizate de The New York Times si Al Jazeera.

Un ofiter iordanian a impuscat mortal doi agenti de securitate americani, un sud-african si doi iordanieni la centrul de antrenament al politiei finantat de SUA in apropiere de Amman inainte de a fi ucis intr-un schimb de focuri, au anuntat in noiembrie autoritatile iordaniene.

Centrul de pregatire a fost infiintat la periferia capitalei Amman dupa invazia SUA din Irak in 2003, pentru a ajuta la refacerea fortelor de securitate dupa razboi si pentru a antrena ofiteri de politiei ai Autoritatii Nationale Palestiniene.

Armele folosite in atacul armat au sosit initial in Iordania pentru programul de pregatire al rebelilor sirieni, precizeaza sursa citata, citand oficiali americani si iordanieni.

Furtul de arme s-a incheiat in urma cu cateva luni dupa plangeri din partea guvernelor american si saudit, iar armele au ajuns pe piata neagra, scrie The New York Times.

Ofiterii iordanieni, care au fost implicati in vanzarea pe piata neagra a acestor arme, au folosit banii obtinuti pentru a cumpara telefoane iPhone, SUV-uri si alte obiecte de lux, potrivit ziarului, care citeaza oficiali iordanieni.

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: dezvaluiri, arme, america, cia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii