A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663912.2343.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dezastru la PULS: Ambulanta de la Dinamo nu era echipata pentru urgenta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-05-2016, ora 14:02

Dezastru la PULS: Ambulanta de la Dinamo nu era echipata pentru urgenta

Articol de Madalina Irimia
Departamentul pentru Situatii de Urgenta din MAI a incheiat controlul desfasurat cu Ministerul Sanatatii la serviciul privat de ambulanta PULS, care a intervenit pe teren, la incidentul in urma caruia camerunezul Patrick Ekeng a murit.

Rezultatele sunt dezastruoase: nicio ambulanta PULS nu este echipata pentru interventii de urgenta, inclusiv cea care l-a transportat pe Ekeng la Spitalul Floreasca. Practic, ambulanta respectiva era doar pentru transportul pacientilor, fiind de tip A. Controlul a mai scos la iveala si ca unele echipaje de ambulanta PULS foloseau medicamente expirate de un an, din mai 2015, inclusiv fiole de adrenalina necesare resuscitarii, dar si defibrilatoare cu bateriile descarcate. Pentru inceput, activitatea firmei a fost suspendata pentru 30 de zile. Tot astazi, declaratiile la Politie ale medicului dinamovist Liviu Batineanu au inceput sa difere fata de cele de sambata: daca initial medicul sportiv arata ca el a fost cel care i-a facut masaj cardiac lui Ekeng, in ambulanta, pe drum spre Floreasca, acum el sustine ca asta era responsabilitatea medicului de la PULS. De altfel, medicul PULS a si fost reclamat la Colegiul Medicilor pentru modul in care a intervenit.

Controlul facut de autoritati la firma privata de ambulanta PULS a scos la iveala nereguli grave, arata Departamentul pentru Situatii de Urgenta din MAI, condus de Raed Arafat, care a incheiat controlul demarat alaturi de Ministerul Sanatatii sambata, dupa ce mijlocasul dinamovist Patrick Ekeng a murit pe teren, fiind transportat cu o salvare PULS.

Echipa de control a stabilit ca firma PULS a modificat ilegal clasificarea ambulantelor din dotare, astfel ca singurele masini de urgenta functionale erau cele din categoria A (destinate doar transportului pacientilor).

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii