A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664341.9073.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Destinatii turistice interzise femeilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-01-2014, ora 17:07

Destinatii turistice interzise femeilor

Articol de Madalina Irimia

Intr-o epoca in care turismul pare sa nu mai cunoasca limite, mai exista inca destinatii carora femeilor le sunt interzise, din motive de natura religioasa sau care tin de traditiile locale.

Cu toate ca traim vremuri in care femeile calatoresc tot mai mult, exista destinatii in care ele nu vor avea niciodata acces, noteaza Fox News.

Muntele Athos

Muntele Athos, din Grecia, este unul dintre locurile in care inegalitatea de sexe se aplica in detrimentul femeilor. Mai mult, aceasta restrictie se aplica si in cazul femelelor din anumite specii de animale animale domestitate.

Cunoscuta printre credinciosi si ca "Muntele Sfant", regiunea cuprinde o parte dintr-o peninsula a Macedoniei si din regiunea muntoasa a Greciei. Tinutul are autonomie, iar aici nu intra decat barbatii care au un permis special, deoarece locul este destinat calugarilor ortodocsi.

Arabia Saudita

Daca esti femeie si vrei sa intri in Arabia Saudita de una singura, ar fi cazul sa stii ca este mai usor sa ajungi pe Marte decat in aceasta tara. Turistele neinsotite nu au voie sa intre aici.

Singura modalitate prin care femeile straine pot intra in Arabia Saudita este ca acestea sa fie insotita de o ruda de sex masculin. Aici, femeile au nevoie de permisiunea barbatilor pentru aproape orice.

Mormintele sacre de la Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbai, India

Desi este vizitata zilnic de un numar de turisti ce poate ajunge pana la 20.000 de persoane, moscheea Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbai, India, interzice accesul femeilor in zona mormintelor sfinte de aici.

Desi numeroase ONG-uri au atras atentia cu privire la discriminarea la care sunt supuse femeile, guvernul indian a refuzat sa intervina in aceasta chestiune.

Integral pe ziare.com

Foto: itravelstix.com

     
Tag-uri: locuri, interzis, femei
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii