A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664357.8702.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Desertul pentru masa de Anul Nou care este gata in 20 de minute
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-12-2013, ora 10:15

Desertul pentru masa de Anul Nou care este gata in 20 de minute

Articol de Madalina Irimia

Prajiturile sunt nelipsite de la masa de Revelion. Pentru ca preparatele care vor fi servite in seara de Anul Nou sunt destul de grele, specialistii in nutritie recomanda deserturi usor digerabile. Astfel, pentru a evita sa ajungeti la Urgenta din cauza unei indigestii optati pentru Prajituri de Revelion pe baza de fructe.

Mai jos puteti regasi o reteta de desert pentru masa de Anul Nou usor de preparat si care este gata in maxim 20 de minute.

Ingredinete:

Pentru blat:

- 150 de grame de nuci pecan,

- 3 sau 4 curmale,

- o lingurita de miere,

Pentru crema de ciocolata:

- 200 de grame de caju inmuiat 6-8 ore,

- 2-3 linguri ulei de cacao topit,

- 4 linguri de cacao pudra,

- 1/2 lingurita de vanilie bourbon pudra,

- 3 linguri de miere sau alt indulcitor,

- apa (aproximativ trei sferturi de cana de 250 de mililitri).

Pentru crema de portocale:

- 2 portocale intregi,

- 200 de grame de caju,

- 2 linguri de mac macinat,

- 2-3 linguri de ulei de cacao topit.

Mod de preparare:

Pentru inceput se pregateste blatul. Astfel, nucile pecan se macina la robot impreuna cu curmalele. Apoi se adauga si jumatatea de lingurita de miere ca sa se lege mai bine blatul. Puteti hidrata un pic curmalele (2 ore) asfel nu veti mai avea nevoie de miere, pentru ca vor fi mai lipicioase. Apoi, se tapeteaza forma de tort cu compozitia de blat. Din compozitia care a ramas puteti face cateva bombonele cu care puteti decorat tortul, la final. Pentru a face bomboanele pentru decorat, este indicat sa adaugati peste compozitia ramasa o lingura de ulei de cacao si se pun in forma de bomboane la congelator.

Pentru a obtine crema de ciocolata pentru aceasta PRAJITURA DE REVELION trebuie sa mixati nucile caju la blender impreuna cu apa. Cand s-au mixat bine si s-a transformat intr-o pasta, se adauga cacao, mierea, vanilia si uleiul de cacao. Se amesteca bine crema si se toarna in forma, peste blat.

Crema de portocale se obtine mixand la blender nucile caju impreuna cu portocalele decojite. Daca mai este nevoie de lichid mai adaugati cateva felii de portocale sau suc de portocale, pana se blenduieste bine. Se adauga si uleiul de cacao si apoi se toarna trei sferturi din crema in forma de tort. Ultimul sfet de crema il amestecati cu cele 2 linguri de mac si il adaugati deasupra PRAJITURII DE REVELION, cu atentie, sa nu se adanceasca. Se niveleaza suprafata tortului cu o spatula.

Tortul de ciocolata cu portocale se tine la congelator peste noapte sau cel putin patru ore, pana se intareste crema. Cand il scoateti afara, asteptati 10-15 minute si apoi desprindeti forma. La final se decoreaza cu bomboanele facute din compozitia blatului, iar pe deasupra se pudeaza putina cacao.

In loc de cacao se poate folosi pudra de roscove, mai ales daca printre invitatii la masa de REVELION se numara si copiii.

Sursa: gandul.info

Foto: cookinglight.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii