ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-01-2016, ora 09:36

Descoperire teribila dupa ce s-au verificat TOATE sampoanele pentru copii vandute in Romania: 80% au aceasta problema

Articol de Cristian Amariei
80% dintre sampoanele destinate bebelusilor si copiilor pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC).

De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt intr-adevar pentru ingrijirea bebelusilor, in timp ce pentru 16% dintre ele producatorii nu recomanda utilizarea in cazul copiilor sub 3 ani. Majoritatea acestor produse contine parabeni si parfumuri sau arome sintetice, substante care pot creste riscul de imbolnavire cu cancer sau diabet de tip 2.

Medicii pediatri, dar si unii producatori, recomanda ca produsele pentru copii si bebelusi sa nu contina alcool, parabeni, alergeni, sapun sau parfum si ca autoritatile ar trebui sa realizeze controale si testari in cazul acestor produse.

„Sampoanele pentru bebelusi si copii ar trebui tratate cu cea mai mare grija, in special de catre autoritati, care ar trebui sa realizeze controale periodice si testari. Avand in vedere compozitia chimica a unor sampoane, ne exprimam temerea in legatura cu potentialul cancerigen, mutagen sau toxic al unor ingrediente, care creeaza o lipsa de siguranta pentru consumatori”, a declarat Costel Stanciu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Totusi, in urma analizelor efectuate de APC pe 55 de produse pentru ingrijirea copiilor si bebelusilor, s-a demonstrat ca doar 20% dintre acestea sunt hipoalergenice, restul de 80% reprezentand un risc pentru micuti.
     
Tag-uri: sampon, bebelusi, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii