STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
18-11-2015, ora 12:16
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Descoperire surprizatoare a savantilor. S-a intamplat dupa ce 500 de oameni si-au dezactivat conturile de Facebook
Articol de Madalina Irimia Putem spune ca retelele de socializare exista de la primele inceputuri ale vietii pe Pamant, indiferent de forma pe care au avut-o. Cu toate acestea, efectele pe termen lung ale noilor tipuri de retele de socializare, cele online, nu pot fi, inca, preconizate, dat fiind faptul ca acestea au aparut in ultimii ani.
Site-uri precum Facebook sau Twiter ne ofera informatii foarte variate privind vietile semenilor nostri, insa acestea nu sunt intotdeauna de folos pentru noi, cred sociologii din cadrul Institutului de Cercetare a Fericirii, din Danemarca.
Specialistii au realizat un experiment, la care au luat parte aproximativ 1000 de voluntari. Jumatate dintre acestia foloseau Facebook in mod obisnuit, in timp ce restul participantilor la experiment au hotarat sa renunte la conturile lor online. Dupa numai o saptamana, 88% dintre cei care nu-si mai foloseau conturile s-au declarat „mai fericiti”, spre deosebire de 81% dintre cei care aveau conturile activate.
Rezultatele cercetarilor au aratat ca persoanele care se declarau „nemultumite” de vietile lor aveau aceasta stare datorita invidiei fata de succesul celor pe care ii urmareau online. „In loc sa ne orientam energia spre ceea ce vrem sa realizam, tindem sa fim mai atenti la ceea ce altii au facut”, a declarat directorul Institutului de Cercetare a Fericirii, Meik Wiking.
In mod contrar, cei care au renuntat sa mai foloseasca retelele de socializare au un comportament mult mai pozitiv si sunt capabili sa ia decizii eficiente. Aceste persoane petrec mai mult timp cu familiile si prietenii lor si se pot concentra mult mai bine asupra unei conversatii purtate fata in fata.
Memoria noastra inca se adapteaza efectelor fluxului de informatii, transmis, adesea, prin intermediul internetului. Chiar daca retelele de socializare ocupa un spatiu relativ redus in domeniul virtual, ele tind sa se extinda din ce in ce mai mult. Psihologii incearca sa afle cum ne vom adapta acestor schimbari si daca ele vor avea un impact negativ asupra vietii noastre sociale.
Sursa: descopera.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email