A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830168.4.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Descoperire socanta in celebrul templu al tigrilor din Thailanda. Ce era ascuns intr-un congelator
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-06-2016, ora 11:02

Descoperire socanta in celebrul templu al tigrilor din Thailanda. Ce era ascuns intr-un congelator

Articol de Cristian Amariei
Autoritatile thailandeze au descoperit cel putin 40 de pui de tigri morti, depozitati intr-un congelator al templului Wat Pha Luang Ta Bua (templul tigrilor) din provincia Kanchanaburi, membrii tempului fiind acuzati de trafic de animale salbatice.

Potrivit Descopera, politia thailandeza si oficialii aparatori ai faunei salbatice au realizat raiduri la Templul Wat Pha Luang Ta Bua (templul tigrilor) din provincia Kanchanaburi, iar in timpul operatiilor de mutare din complex a celor 137 tigri pe cale de disparitie, au fost gasite si cadavrele a 40 de pui de tigru intr-un congelator din bucataria templului budist.

Alaturi de corpurile puilor de tigri, autoritatile au descoperit si cadavrul unui binturong, un animal carnivor cunoscut si sub numele de ,,pisica-urs”, care este, de asemenea, o specie protejata.

"Am gasit 40 de pui de tigru care aveau aproximativ o zi sau doua cand au murit, dar noi inca nu stim de cat timp ei sunt morti", a declarat colonelul de politie Bandith Meungsukhum pentru AFP.

Membrii templului risca un dosar penal, dar ei neaga orice acuzatie precum ca au traficat vreodata animale pe piata neagra sau ca au comis orice abuz fata de animale.

Intr-o declaratie recent redistribuita pe pagina de Facebook, reprezentanti ai Templului Tigrilor au notat: "Puii de tigru mor, din cand in cand, din diverse motive, cel mai adesea acest lucru se intampla atunci cand unei tinere mame ii lipseste experienta de a avea grija in mod corespunzator de pui. in trecut, dupa obiceiurile budiste, acesti pui de tigru erau incinerati. In 2010, fostul veterinar al Templului Tigrilor a schimbat aceasta politica. in loc de incinerare, puii decedati erau pastrati in borcane sau tinuti congelati. Noi am documentat toate decesele din 2010 si avem dovezi fotografice pe cand ei erau inca in Templu", au notat cei de la Templul Tigrilor.

Cu toate acestea, autoritatile considera ca ceva mai sinistru se intampla de fapt. Referindu-se la corpurile celor 40 de tigri morti, Adisorn Nuchdamrong, directorul general adjunct al Departamentului Parcuri Nationale, a declarat pentru Reuters: "Acestea necesita anumite costuri din partea templului pentru a fi mentinute, dar de ce ei fac acest lucru, ma depaseste”.

Este bine documentat faptul ca anumite parti din corpurile tigrilor, inclusiv mustatile, organele interne, sangele si carnea sunt utilizate in medicina chineza.

Grupurile pentru drepturile animalelor pun presiuni pe autoritati pentru a investiga templul din motive de abuz de animale si al traficului ilegal, dar guvernul thailandez este adesea ezitant atunci cand trebuie sa interactioneze cu grupurile religioase.

In ciuda suspiciunilor pe scara larga, turismul din templu inca aduce venituri de circa 3 milioane de dolari anual. Templul a devenit o atractie populara pentru turistii care pot plati cash numai "donatii" pentru posibilitatea de a face fotografii si autoportrete close-up cu tigrii sau chiar cu animale de companie si sa le hraneasca.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii