ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-08-2014, ora 10:00

Descoperire istorica in Suceava. Un pasionat de arheologie a gasit o comoara dacica veche de peste 2.000 de ani

Articol de Cristian Amariei

Un barbat de 37 de ani din Suceava, pasionat de istorie, a facut descoperirea vietii sale. A dat peste o adevarata comoara: peste 300 de monede dacice din argint, ingropate in pamant.

Chiar daca nu s-a facut inca o evaluare, specialistii spun ca ar putea valora pana la 150.000 de euro. Monedele au fost predate Muzeului de Istorie din Suceava, iar cel care le-a gasit va fi recompensat.

Visul lui Paul de a gasi intr-o zi o comoara a devenit realitate. Nu i-a venit sa creada cand a descoperit monedele, la marginea unei paduri de langa satul Cacica.

"Acesta a fost zgomotul care l-am prins cand am gasit monedele. In jur de 200 si ceva de monede, moment in care mi-am dat seama ca am descoperit un tezaur.....", a spus Paul Croitoriu.

Barbatul a dus monedele la Muzeul de Istorie din Suceava. La o prima vedere, specialistii spun ca dateaza de acum 2.200 - 2.300 de ani, si tocmai faptul ca erau laolalta le da valoare.

"Este o descoperire foarte importanta. Practic, este cel mai mare tezaur din perioada latina descoperit in judetul Suceava. Vorbim de un tezaur monetar", a spus Emil Ursu, directorul Muzeului de Istorie al Bucovinei din Suceava.

Integral pe stirileprotv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii