A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672928.2924.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Descoperire impresionanta in Montana. Arheologii au gasit fosila unui dinozaur T-Rex, care a trait acum 66 de milioane de ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-08-2016, ora 08:48

Descoperire impresionanta in Montana. Arheologii au gasit fosila unui dinozaur T-Rex, care a trait acum 66 de milioane de ani

Articol de Cristian Amariei
O fosila de Tyrannosaurus Rex descoperita recent de catre paleontologii americani de la Muzeul Burke si de la Universitatea din Washington, in Montana, ar putea fi una dintre cele mai bine conservate din lume, arata Scientific American.

Scheletul exemplarului de dinozaur este intact in proportie de circa 20%, iar craniul este foarte bine conservat, conform Scientific American, citat de Agerpres.

Fosila gigantica a fost gasita in celebrul refugiu al dinozaurilor din Montana, in situl geologic Hell Creek Formation din nordul Statelor Unite. Oamenii de stiinta au denumit exemplarul ''Tufts-Love Rex'', dupa numele celor doi paleontologi voluntari care au observat pentru prima oara oasele, Jason Love si Luke Tufts de la Muzeul Burke.

Pana acum, echipa de specialisti a reusit sa scoata la suprafata aproximativ o cincime din schelet, inclusiv coastele, soldurile, maxilarele si vertebrele, insa piesa de rezistenta a noii descoperiri o reprezinta craniul, care are circa 1,2 metri lungime. Pana in prezent, oamenii de stiinta au adus la lumina partea dreapta a acestuia - de la baza la bot, inclusiv dintii - si cred ca si partea stanga, ce se afla in prezent prinsa in roca, ar fi intacta. Acest lucru ar insemna ca acesta sa fie al 15-lea craniu intact de T. Rex din lume, conform Scientific American.

Se estimeaza ca Tufts-Love a trait in urma cu 66,3 milioane de ani, spre finalul Cretacicului, nu cu mult timp inainte de extinctia in masa care a sters dinozaurii de pe suprata Pamantului. De asemenea, cercetatorii cred ca acest exemplar avea circa 15 ani cand a murit, altfel spus se afla la jumatatea vietii unui T. Rex.
Acesti temuti carnivori masurau circa 12 metri lungime si aveau o inaltime de aproximativ 6 metri.

Descoperirea lui Tufts-Love este un lucru iesit din comun deoarece fosilele de Tyrannosaurus Rex sunt foarte rare. In plus, faptul ca acest exemplar este atat de bine conservat face ca descoperirea sa fie una de o mare importanta stiintifica.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii