A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830958.3269.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Descoperire IMPRESIONATA pe Pluto. Cum va afecta atmosfera planetei?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-09-2016, ora 09:25

Descoperire IMPRESIONATA pe Pluto. Cum va afecta atmosfera planetei?

Articol de Cristian Amariei
Dupa ce Pluto nu a mai fost denumita planeta, aceasta a fost punctul de atractie pentru descoperirile stiintifice.

Descoperirea realizata de sonda New Horizons precum si alte studii asupra lui Pluto au schimbat ideile pe care le aveau cercetatorii despre planeta pitica.

Acum o echipa de cercetatori a descoperit un lucru impresionant: Pluto emite radiatii X. Echipa a utilizat date de pe Observatorul Chandra al NASA, care a indicat de patru ori, din februarie 2014 pana in august 2015, ca Pluto emite fotoni de energie joasa de lumina cu raze X.

,,Am detectat pentru prima data radiatii X care sunt emise de un obiect din Centura Kuiper si am inteles ca Pluto interactioneza cu vanturile solare intr-un mod neasteptat,'' a declarat Carey Lisse, liderul echipei care a efectuat studiul.

Aspectul impresionant este ca fotoni de energie joasa ar putea proveni din vanturile solare care patrund in atmosfera planetei pitice.Combinatia de nitrogen, carbon si oxigen probabil atrage fotonii din vanturile solare, creand semnalele luminoase de radiatii X.

Detectarea razelor X furnizeaza informatii si despre modul in care Pluto functioneaza. Daca radiatiile X sunt create din atmosfera dezintegrata insemana ca atmosfera lui Pluto arde incet in spatiu.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii