ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-12-2013, ora 15:32

Descopera beneficiile consumului de vin!

Articol de Madalina Irimia

Pe langa savoarea intensa pe care o are, vinul este o licoare cu numeroase proprietati terapeutice. Descopera ce-l face atat de sanatos si cum iti e de folos.

Vinul rosu este bogat in resveratrol, un antioxidant puternic care se gaseste in coaja boabelor de struguri. De asemenea, acesta contine potasiu, fluor, fosfor, colina (vitamina din complexul B), flavonoide si alte substante nutritive care asigura buna functionare a organismului. Cu toate acestea, bautura poate fi considerata medicament atata timp cat este consumata cu moderatie.

Tine glicemia sub control

Resveratrolul ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange, fiind de un real folos pentru persoanele care sufera de diabet. O doza de 250 mg de resveratrol pe zi este suficienta pentru a mentine sub control glicemia, mai ales in cazul diabeticilor. Consumul de vin ajuta si la prevenirea problemelor de memorie (maladia Alzheimer, dementa etc.), deoarece substantele din compozitia bauturii impiedica formarea unei proteine numite beta-amiloid, care declanseaza, de obicei, boli la nivelul sistemului nervos.

Alte beneficii ale consumului de vin gasesti pe clickpentrufemei.ro.

Foto: metropotam.ro

     
Tag-uri: consum, vin, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii