ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-02-2015, ora 09:34

Descinderi la Spitalul Vaslui, un medic fiind prins primind bani pentru o intrerupere de sarcina

Articol de Madalina Irimia
Mai multe cadre medicale de la Spitalul Judetean Vaslui sunt acuzate de fapte de coruptie si fals dupa ce un medic ginecolog a fost prins in flagrant, luni, de catre ofiterii anticoruptie in timp ce primea 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o intrerupere de sarcina.

Potrivit reprezentantilor Directiei Generale Anticoruptie (DGA), flagrantul a fost organizat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui in urma unui denunt formulat de un vasluian in septembrie 2014, dupa ce medicul ginecolog respectiv ar fi pretins, in 2 februarie, suma primita ulterior de la ofiterul sub acoperire.

Concomitent cu organizarea flagrantului in care medicul a primit suma de 1.500 de lei, ofiterii DGA au facut si opt perchezitii la institutii publice si la domiciliile unor suspecti pentru gasirea de probe necesare la dosarul de coruptie deschis in acest caz.

"Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment, rezulta suspiciunea rezonabila privind savarsirea de infractiuni de coruptie si fals, de catre cadre medicale din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui. in virtutea faptului ca detin o anumita autoritate conferita de pregatirea de specialitate si utilizand resursele SJU Vaslui, cadrele medicale in cauza au creat o practica in sensul pretinderii si primirii de bani de la pacienti in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale", se arata intr-un comunicat dat publicitatii, luni seara, de DGA.

La ora transmiterii acestei stiri, anchetatorii se afla in continuare la SJU Vaslui "in vederea stabilirii activitatii infractionale si a altor persoane implicate in acte de coruptie".

Sursa: mediafax.ro
Foto: gardianul.net
     
Tag-uri: vaslui, spital, descinderi, dga
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii