A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661635.1355.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Declaratie revoltatoare a candidatului la presedintia SUA Donald Trump, cu privire la musulmani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-12-2015, ora 10:34

Declaratie revoltatoare a candidatului la presedintia SUA Donald Trump, cu privire la musulmani

Articol de Madalina Irimia
Candidatul cel mai bine plasat, potrivit sondajelor, in cursa republicana in vederea alegerilor prezidentiale americane din 2016 Donald Trump a indemnat luni la interzicerea accesului musulmanilor in Statele Unite.

"Donald Trump indeamna la oprirea totala si completa a intrarii musulmanilor in Statele Unite, pana cand alesii din tara noastra inteleg ce se intampla", scria luni echipa sa de campanie intr-un comunicat intitual "Comunicat al lui Donald Trump pentru impiedicarea imigratiei musulmane", citat de AFP.

La un miting in South Carolina, doar cateva ore mai tarziu, Trump a repetat acest indemn in aclamatiile multimii, potrivit BBC.

- Casa Alba denunta un indemn "total contrar" valorilor americane

Reactiile Casei Albe si unor republicani au fost prompte.

Un consilier de rang inalt de la Casa Alba a denuntat luni propunerea lui Trump de interzicere a intrarii musulmanilor pe teritoriul american drept "total contrara valorilor noastre americane" si intereselor in domeniul securitatii nationale.

"Bill of Rights (primele zece amendamente ale Constitutiei americane) prevede respectarea libertatii religioase", a declarat pentru CNN Ben Rhodes, unul dintre consilierii de rang inalt ai presedintelui Barack Obama in domeniul Politicii Externe.

Republicanul Jeb Bush, care candideaza si el la presedintie, a apreciat ca omul de afaceri newyorkez nu este "zdravan".

Trump face aceste afirmatii in contextul in care americanii inca nu au uitat atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

De asemenea, un cuplu musulman, despre care se crede ca era radicalizat de o vreme, a deschis focul saptamana trecuta intr-un centru de sanatate, la San Bernardino, unde a ucis 14 persoane.

Presedintele Barack Obama a sustinut duminica un discurs in Biroul Oval, in urma acestui atac, in care i-a indemnat pe americani sa nu se lasa prada unor disensiuni.

Aproximativ 25% dintre musulmanii din Statele Unite considera justificata violenta impotriva Americii, potrivit unui sondaj al Center for Security Policy, un grup de reflectie conservator, se arata in comunicatul emis luni de echipa lui Trump.

"Fara sa ne uitam la diverse sondaje, este evident pentru toata lumea ca ura este dincolo de orice intelegere. De unde vine aceasta ura si de ce - va trebui sa determinam", se arata in comunicat.

Continuarea pe gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii