ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-04-2016, ora 10:09

Decizie luata de WhatsApp in privinta tuturor mesajelor pe care le trimiti sau le primesti

Articol de Cristian Amariei
WhatsApp, compania detinuta de Facebook, a intarit nivelul de criptare implicita pentru mesajele de orice tip, pentru a proteja comunicatiile private, informeaza blogul companiei.

Decizia WhatsApp a fost luata in contextul recentelor dezbateri internationale cu privire la cat de mult acces ar trebui sa aiba serviciile de informatii si de securitate ale statelor asupra mijloacelor de comunicare online. Un exemplu in acest sens este disputa dintre FBI si Apple.

Potrivit reprezentantilor WhatsApp, de acum inainte, mesajele vor putea fi accesate doar de expeditor si de destinatar.

''Ideea este foarte simpla: atunci cand trimiti un mesaj, singura persoana care-l poate citi este destinatarul sau membrii grupului in care postezi. Nimeni altcineva nu poate vedea acel mesaj. Nici infractorii cibernetici, nici hackerii, nici reprezentantii unor guverne opresive, nici macar noi'', se arata in mesajul postat pe blogul aplicatiei.

Incepand de ieri, toate mesajele trimise prin WhatsApp, de orice fel ar fi ele, sunt criptate "end-to-end". Acest lucru inseamna ca nici macar responsabilii companiei nu vor putea sa citeasca schimbul de mesaje dintre utilizatori, chiar si in situatia unei solicitari din partea autoritatilor.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: whatsapp, criptare, mesaje
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii