ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-04-2015, ora 12:42

De luna aceasta, poti merge la dentist gratis. Ce trebuie sa stii

Articol de Cristian Amariei
Din aceasta luna putem face tratamente stomatologice gratuite, potrivit StiriTVR.ro. Aveti sanse doar daca mergeti la inceput de luna, pentru ca banii sunt putini.

In majoritatea statelor din Uniunea Europeana, serviciile stomatologice sunt insa incluse in asigurarea de sanatate obligatorie. Pacientul plateste astfel si cu 70 la suta mai putin pentru ingrjirea dentara.

Sistemul sanitar spaniol ofera servicii stomatologice gratuite, insa doar pentru cazuri de igiena bucala. Operatiile de estetica dentara nu sunt suportate de Asigurarile Sociale.

Se fac extractii mai ales daca pacientul are dureri.

Asteptarea pentru o consultatie poate fi si de trei luni in sistemul public, iar cei care sufera dureri apeleaza mai degraba la cabinetele stomatologice private.

Costul unei extractii dentare in Spania poate ajunge la 190 de euro, insa exista si servicii stomatologice publice. Listele de asteptare sunt foarte lungi.

In Franta exista asa numitul "sistem medical universal" care include si asistenta stomatologica. Pe baza cardului de sanatate, pacientilor li se deconteaza 70 la suta din cheltuieli, restul fiind acoperite de o asigurare privata.

Pe baza asigurarii de sanatate, belgienii beneficiaza doar de servicii minimale stomatologice, cum ar fi controale sau interventii minore.

Foto: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii