A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719645622.9985.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De la SF la realitate:Casa inteligenta in care cu un simplu gest consulti agenda si decorezi peretii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-03-2013, ora 17:07

De la SF la realitate:Casa inteligenta in care cu un simplu gest consulti agenda si decorezi peretii

Articol de Cristian Amariei

Casa interactiva nu mai este un subiect de science-fiction, spun autorii unui prototip de "locuinta inteligenta" construita in orasul spaniol Fuenterrabia, in care o simpla miscare a mainii este suficienta pentru oprirea ceasului desteptator, consultarea agendei si decorarea peretilor, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Locuitorii casei pot sa actioneze prin intermediul unor aplicatii proiectate pe pereti sau pe sol si al unor senzori de miscare conectati la un computer, care seamana cu programele proiectate de compania Microsoft pentru consola X-Box 360 si jocurile sale interactive.

Atunci cand se trezeste dimineata, ocupantul casei poate sa opreasca alarma ceasului desteptator, proiectata pe zidul camerei sale, si sa isi consulte agenda in acelasi timp.

Cu un simplu gest, ca prin magie, apartamentul poate fi introdus intr-o ambianta de "agitatie urbana" sau poate fi decorat cu imaginile unor plaje paradisiace proiectate pe pereti sau sa fie "inundat" cu sunetul valurilor marii sau ciripit de pasari.

"Acest proiect este un prototip al unei case inteligente", a declarat creatorul sau, Ion Cuervas-Mon, precizand ca si-a inceput proiectul Openarch in noiembrie 2011 si l-a implementat in propriul sau apartament.

Integral pe realitatea.net

Foto: fastcodesign.com

     
Tag-uri: casa, SF, aplicatii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii