A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663965.0932.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De la 1 ianuarie 2013 a intrat in vigoare o noua lege care le da batai de cap manechinelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-01-2013, ora 13:32

De la 1 ianuarie 2013 a intrat in vigoare o noua lege care le da batai de cap manechinelor

Articol de Madalina Irimia

Manechinele din Israel trec fortat la cura de ingrasare. De la 1 ianuarie 2013 a intrat in vigoare o lege care le interzice sa mai defileze sau sa apara in sedinte foto cu un indice de masa corporala mai mic de 18,5 in ultimele 3 luni de zile.

Politicienii au explicat ca trebuie luptat cu anorexia ce afecteaza tot mai multe tinere, care se compara cu topmodelele si ajung sa se infometeze.

Mai toate fotomodelele care apar pe podium au un indice de masa corporala mai mic de 18,5, care le plaseaza in categoria persoanelor subponderale, a caror sanatate ar putea fi in pericol.

Bar Rafaeli, celebrul topmodel de origine israeliana, se incadreaza fara probleme in noile standarde impuse nu de creatorii de moda, ci de legislatori. La o inaltime de 1,74 are peste 57 de kilograme si indicele 18,8, considerat normal.

Insa colegele ei de breasla care nu au formele atat de bine evidentiate sunt furioase ca nu vor mai putea urca pe podium fara buletinul de analize medicale la zi.

Restrictiile merg si mai departe. Fotografiile nu mai pot fi retusate cu ajutorul computerului, pentru a le face pe tinere sa "para" mai slabe.

Iar companiile care nu vor sa renunte la Photoshop atunci cand isi fac reclama sunt obligate sa puna o eticheta fotografiei, anuntand privitorul ca imaginea a fost modificata.

Studiile arata ca tot mai multi copii si adolescenti sunt nemultumiti de propria infatisare, fara sa stie ca formele perfecte ale vedetelor sunt de fapt rezultatul prelucrarii pe computer.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: roportal.ro

     
Tag-uri: lege, manechine, greutate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii