ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2014, ora 11:03

De ce unii oameni racesc mai des?

Articol de Madalina Irimia

Unii oameni sunt mai sensibili la raceli, toata viata, iar acesta predipozisie poate fi identificata inca de la 22 de ani.

Varsta de 22 de ani pare sa reprezinte un prag important in viata: incepand de la 22 de ani se poate prevedea, cu ajutorul unor analize specifice, capacitatea organismului de a lupta cu racelile in viitor. O anumita particularitate a sistemului imunitar, identificata la 22 de ani, ii predispune pe unii oameni la raceli mai dese.

Cercetatorii de la Universitatea Carnegie Mellon au identificat, in sistemul imunitar, un marker biologic care, incepand de la varsta de 22 de ani, poate sa indice capacitatea oraganismului de a rezista, in viitor, unor viroze banale care afecteaza caile respiratorii superioare (numite popular „raceli” sau guturai).

Studiul publicat in Journal of the American Medical Association (JAMA) arata ca un factor-cheie este lungimea telomerelor - complexele proteice care protejeaza capetele cromozomilor. Lungimea telomerelor indica rezistenta la infectii ale cailor respiratorii superioare la adultii tineri si de varsta mijlocie.

Integral pe descopera.ro

Foto: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii