A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829539.0954.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce trebuie sa consumam fructele si legumele cu coaja
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-04-2016, ora 09:39

De ce trebuie sa consumam fructele si legumele cu coaja

Articol de Cristian Amariei
Curatarea fructelor si legumelor de coaja este o greseala frecvent intalnita. De multe ori le arunci la gunoi, insa aceste parti ale fructelor si legumelor sunt mai sanatoase decat ai putea crede.

Secretul unei alimentatii sanatoase consta in consumul unei game cat mai largi de fructe si legume, pentru ca fiecare fruct sau leguma are beneficiile sale unice. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca numeroase fructe au coaja mult mai hranitoare decat fructul in sine, aceasta continand mai multi antioxidanti, vitamine si fibre vegetale.

Kiwi, banana sau cartoful - acestea sunt doar cateva dintre fructele si legumele pe care le consumam fara coaja.

Ideal este ca legumele si fructele sa fie crescute organic pentru a ne bucura de toate vitaminele si substantele nutritive. In cazul in care fructele si legumele sunt cumparate, sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a te asigura ca inlaturi reziduurile de pamant sau pesticide:

Amesteca o lingura de sare de mare cu o cana de apa, tine legumele sau fructele timp de 5- 10 minute in aceasta solutie apoi spala-le sub un jet de apa.
Spala bine fructele sau legumele cu coaja dura pentru a elimina orice murdarie de pe ele, apoi presara bicarbonat de sodiu si freaca-le bine. Dupa care le pui sub un jet de apa.

Amesteca intr-o jumatate de cana cu apa o lingura de otet peste care pui incetul cu incetul o lingura de bicarbonat de sodiu.

Pune o lingura de suc de lamaie peste 2 linguri de bicarbonat de sodiu, dizolva aceste ingrediente intr-o cana cu apa. Se lasa sa actioneze de la 5-10 minute, apoi se clateste bine fructul sau leguma.

Pe langa deja cunoscutele fructe: mere, pere, gutui sau struguri pe care le mananci cu tot coaja, incearca si urmatoarele:

Kiwi

S-ar putea sa ti se para neobisnuita recomandarea de a consuma inclusive coaja fructelor de kiwi. Dar coaja de de kiwi are proprietati antiiflamatorii, antialergice si anticancerigene. Studiile au aratat ca aceasta coaja de kiwi, desi foarte subtire, poate sa contina de trei ori mai multi antioxidanti decat aromata pulpa a fructului. De asemenea, ajuta inclusiv in lupta cu stafilococii si bacteria E-coli. Cea mai buna varianta prin care puteti consuma coaja de kiwi este sa introduceti fructul intreg intr-un blender.

Citrice

Coaja (nu coaja propriu-zisa, ci stratul alb) de banana contine serotonina care mai este cunoscuta si sub denumirea de hormon al fericirii si este ideala pentru ameliorarea depresiei. Aceeasi coaja se dovedeste excelenta pentru ochi, deoarece abunda in luteina, o substanta care protejeaza ochii de actiunea nociva a ultravioletelor si de imbolnavirea de cataracta.

Pentru a beneficia de calitatile cojilor de banana, fierbeti coaja de la doua banane, pe care le spalati in prealabil. Lichidul rezultat se bea cu inghitituri mici. Daca nu vreti sa fierbeti coaja, puteti sa beti lichidul rezultat dupa ce ati introdus invelisul fructului la storcator.

Spalati foarte bine fructele inainte de a le trece prin storcator pentru a obtine un suc delicios.

Sfecla

Coaja sfeclei rosie are un gust putin neobisnuit, insa contine o cantitate impresionata de minerale si vitamine. Sfecla rosie ajuta in lupta impotriva ridurilor si altor afectiuni ale pielii. Consumul acestei radacinoase ajuta corpul in lupta impotriva anemiei, deoarece contine, pe langa o gama variata de vitamine, fier si acid folic care contribuie la cresterea globulelor rosii. intareste imunitatea si este un puternic antiinflamator, detoxifiant si energizant. Coaja de sfecla rosie contine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanti si fier.

Continuarea pe csid.ro
     
Tag-uri: fructe, legume, coaja, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii