A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661662.8178.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce sunt romanii saracii Europei? O simpla statistica scoate la iveala o realitate ingrijoratoare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-02-2016, ora 10:41

De ce sunt romanii saracii Europei? O simpla statistica scoate la iveala o realitate ingrijoratoare

Articol de Madalina Irimia
Suntem saraci pentru ca nu avem educatie sau ne lipseste educatia pentru ca suntem saraci? Toate datele contureaza imaginea unui cerc vicios din care nu reusim sa iesim. Romania este a doua cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, arata cele mai recente date furnizate de Eurostat. in tara noastra 40% din populatie se afla in prezent in risc de saracie si excluziune sociala, iar 48,5% dintre copii traiesc in conditii precare.

Lipsa banilor se simte cel mai puternic la sate, acolo unde traiesc aproape jumatate dintre romani, unii dintre ei in conditii care pentru statele occidentale ar putea parea mai degraba smulse din epoca medievala. Studiul realizat de World Vision Romania arata ca 2 din 3 gospodarii din mediul rural se confrunta cu „lipsuri materiale semnificative", formulare care, in cifre inseamna ca pentru 66,1% din romanii de la tara banii fie sunt insuficienti, fie abia ajung de la o luna la alta. Saracia se traduce, astfel, in lipsa educatiei, boli si mancare putina, iar copiii romanilor de la tara aleg cel mai scurt si nesigur drum pentru a avea ceva bani in buzunar: abandoneaza scoala si pleaca la muncile campului. Asa se formeaza un cerc vicios, „noua generatie de sarmani", care, la randul ei, o sa lupte cu saracia cu gandul ca, poate, candva, vor avea canalizare, apa curenta sau sansa de a se spala in fiecare zi.

Din totalul populatiei Romaniei, circa 45% locuieste la sate, ceea ce inseamna ca lantul slabiciunilor angreneaza aproape jumatate din populatia Romaniei, punand in pericol dezvoltarea noilor generatii. Dintre cei care locuiesc la sate, doua treimi sunt amenintati de stigmatul saraciei si recunosc ca se confrunta acut cu lipsa banilor pentru a reusi sa-si asigure un trai decent. Studiul realizat de World Vision Romania demonstreaza ca cei mai multi dintre romanii de la tara abia reusesc sa se descurce, pentru ca banii fie nu le ajung deloc, fie le asigura la limita cele necesare de la o luna la alta.

Continuarea pe gandul.info
     
Tag-uri: romania, saracie, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii