A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661641.1502.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce „se ia” cascatul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-04-2016, ora 11:25

De ce „se ia” cascatul

Articol de Madalina Irimia
Stai fata in fata cu cineva iar atunci cand casti tu, casca si acea persoana? inseamna ca ai de-a face cu un om extrem de empatic, cel putin in relatie cu tine. Asta sugereaza rezultatele unui studiu.

Iata un test de personalitate pe care il poti aplica in cazul prietenilor sau persoanelor cu care intrii in contact. Atunci cand esti sigur ca persoana respectiva se uita la tine, casca. Face si ea acelasi lucru?

Daca da, asta sugereaza faptul ca ai de-a face cu o persoana extrem de empatica, cel putin cu tine. Exista o multime de dovezi care arata ca obiceiul cascatului este contagios si se afla in legatura directa cu empatia. Cascatul devine contagios pentru persoana de langa tine incepand cu varsta de 4 - 5 ani, atunci cand incepe sa fie constientizat si sentimentul de empatie.

Persoanele cu afectiuni psihotice sau cele care sufera de autism este putin probabil ca vor casca atunci cand vad o alta persoana facand acest lucru, tocmai pentru ca aceste afectiuni sunt asociate lipsei capacitatii empatice.

Se spune ca, cu cat stai mai aproape de o persoana, cu atat ai sanse mai multe sa casti imediat dupa el.

Studiile arata, de asemenea, ca obiceiul cascatului este contagios mai ales intre membrii familiei si mai putin intre prieteni sau cunostinte. Bineinteles, intre necunoscuti, probabilitatea de a se produce acest fenomen este aproape de 0.

Un studiu publicat in acest an arata ca este mult mai probabil ca o femeie sa caste dupa o alta persoana, pentru ca in cazul femeilor se inregistreaza o mai mare capacitate de empatizare.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: studiu, cascat, empatie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii