A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664721.8937.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce sa te speli pe dinti cu sare de mare si bicarbonat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-03-2015, ora 09:44

De ce sa te speli pe dinti cu sare de mare si bicarbonat

Articol de Madalina Irimia
Toata lumea a auzit de la bunici ca daca te speli pe dinti cu sare, ai gingii sanatoase. Vezi care este adevarul si de ce recomanda specialistii sa te speli pe dinti cu sare de mare si bicarbonat de sodiu.

De ce sa te speli pe dinti cu sare de mare

Calciu, magneziu, silicon, fosfor, sodiu, nichel, fier, sunt doar cateva dintre mineralele care se gasesc in compozitia sarii de mare. Acesti nutrienti intaresc gingiile, protejeaza impotriva depunerilor de tartru si, implicit, impotriva respiratiei urat mirositoare.

Bogata in iod, sarea de mare are proprietati antibacteriene si in timp iti poate chiar albi putin dantura.

Daca nu suporti sa inmoi periuta uda direct in sare si sa te perii cu ea, poti incerca o solutie salina pe post de apa de gura.

De ce sa te speli pe dinti cu bicarbonat de sodiu

in primul rand, bicarbonatul si-a castigat reputatia de inalbitor universal de dinti datorita faptului ca este destul de abraziv sa curete dintii, dar destul de delicat cu smaltul, incat sa nu faca rau.

Bicarbonatul de sodiu este o substanta puternic alcalina, care neutralizeaza acizii din mancare (acizii topesc smaltul si astfel apar cariile dentare), omoara bacteriile si microbii si reduce efectele respiratiei urat mirositoare.

Poti folosi bicarbonat de sodiu simplu pentru a te spala pe dinti, sau iti poti face o pasta de dinti home made din sare de mare si bicarbonat.

Nu este nevoie sa renunti la pasta ta preferata de dinti, deoarece un periaj de doua ori pe saptamana cu acest amestec DIY este de ajuns pentru dinti sanatosi si curati.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii