A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833113.5935.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce sa nu bei cafea pe timp de canicula
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-07-2015, ora 11:09

De ce sa nu bei cafea pe timp de canicula

Articol de Cristian Amariei
Stim cat de buna este o cana de cafea dimineata, dar pe timp de canicula ar trebui sa sari peste acest obicei. Afla de ce.

Specialistii sunt de parere ca nu ar trebui sa bei cafea pe timp de canicula sau cel putin sa nu consumi mai mult de o ceasca, potrivit healthyfoodstar.com. Chiar daca ai impresia ca iti da energie, efectele secundare pe care le are asupra ta iti dau sanatatea peste cap.

Provoaca insomnie

Cafeaua iti afecteaza calitatea somnului, iar vara, cand noptile sunt mai scurte, ar trebui sa o elimini din alimentatie. Ai nevoie de opt ore de somn profund pentru a fi odihnita, iar consumul de cafeina nu ti le ofera.

Iti agita inima

Cafeina iti creste tensiunea arteriala, accelereaza pulsul si poate face chiar ca inima sa sara o bataie. Din pacate, cresterea tensiunii este subita si dureaza doar cat consumi cafeaua, pentru ca apoi sa scada. Aceste fluctuatii cresc riscul de atac cerebral sau infarct, asa ca evita sa bei cafea vara.

Iti afecteaza pielea

Cafeaua deshidrateaza si iti usuca pielea, astfel ca favorizeaza aparitia ridurilor. Energizeaza-te mai bine cu o limonada rece sau un smoothie din fructe.

Te deshidrateaza

Cafeina este un diuretic puternic, astfel ca stimuleaza eliminarea lichidelor din corp. Indiferent ca acest lucru se produce prin transpiratie sau urina, poate provoca deshidratare. Problema este ca, pe langa fluide, poti elimina si minerale importante, precum fierul, calciul sau magneziul.

Iti afecteaza starea de spirit

Cafeaua si caldura nu sunt deloc o combinatie buna. Bautura ta preferata stimuleaza secretia adrenalinei si a cortizolului, hormonii stresului, care nu fac decat sa provoace anxietate si pofta de dulce. Daca nu poti rezista fara cafea, limiteaza-te la o ceasca dimineata, fara zahar sau lapte, dar ai grija sa nu o bei niciodata pe stomacul gol.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: cafea, canicula, afectiuni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii