A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833815.2721.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce sa NU speli niciodata carnea de pui cruda
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-12-2016, ora 14:22

De ce sa NU speli niciodata carnea de pui cruda

Articol de Cristian Amariei
Agentia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie trage un semnal de alarma asupra felului in care este gatita carnea de pui. Ei au descoperit ca 44% dintre oameni fac o greseala care ii pot imbolnavi grav.

Ceea ce ii alarmeaza pe expertii in nutritie este obiceiul oamenilor de a clati carnea cruda de pui. Acest obicei, spun ei, nu face altceva decat sa imprastie in bucatarie o bacterie numita Campylobacter, care se gaseste in carnea cruda de pasare, in laptele nepasteurizat si in apa netratata.

Ei au descoperit ca foarte multi oameni fac asta si risca sa se imbolnaveasca foarte grav. Bacteria se imprastie cu usurinta prin bucatarie, pe haine si pe echipamentele de gatit. Odata ajunsa in corp, aceasta bacterie cauzeaza dureri abdominale, diaree severa si voma, iar in cazuri mai grave poate duce la boli autoimune si leziuni grave ale nervilor.

Sfatul lor? Atunci cand iti cumperi carne de pui, pune-o pe un tocator sau intr-un vas si nu o misca prea mult prin bucatarie inainte sa o gatesti.

Sursa: foodstory.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii