A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819078.0353.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce romanii sunt campioni la automedicatie?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-05-2016, ora 08:56

De ce romanii sunt campioni la automedicatie?

Articol de Madalina Irimia
Traim in vremuri tulburi. Spitalele din Romania se dovedesc a fi din ce in ce mai nesigure (vezi recentele descoperiri despre dezinfectantii diluati cu care sunt aprovizionate un numar impresionant de spitale), iar pe de alta parte cetatenii care nu mai trec pe la medic atunci cand se simt rau, ci scurteaza drumul mergand direct in farmacie.

Aici cer sau nu sfatul farmacistului, insa pleaca cu antibiotice in punguta. Chiar daca eliberarea antiobioticelor fara prescriptie de la medic nu este permisa in Romania. In acelas timp, semnalam alt fenomen paralel ingrijorator: 3 din 4 romani se trateaza fara a consulta medicul de familie, iar 1 din 7 parinti isi trateaza singuri copiii. Totodata, datorita stimulentelor financiare oferite de reprezentantii de vanzari ai producatorilor de medicamente din ce in ce mai multi medici devin agenti de vanzari, fapt care duce la scaderea calitatii actului medical si la cresterea consumului de medicamente. Unde ne indreptam?

Este greu de raspuns la aceasta intrebare! Cu tot optimismul, sistemul medical din Romania are multe hibe. Pacientii inca nu au suficient curaj sa se prezinte la medic (in special din cauza insa unele aspecte le lamure[te un studiu efectuat de Asociatia Pro Consumatoriin perioada 15 martie - 15 aprilie 2016, prin care s-a urmarit respectarea legislatiei specifice din domeniul comercializarii medicamentelor. Cercetarea face parte din Campania Nationala de Informare si Educare: Fii un Pacient ACTIV!, campanie de informare despre drepturile si obligatiile pacientilor.

Continuarea pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii