A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719757849.3714.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce rezista mierea cateva mii de ani fara sa se strice
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-08-2013, ora 17:50

De ce rezista mierea cateva mii de ani fara sa se strice

Articol de Madalina Irimia

In mormintele faraonilor au fost descoperite recipiente in care se afla miere veche de mii de ani, dar care poate fi inca mancata. Acest lucru i-a intrigat pe oamenii de stiinta, care au vrut sa afle de ce mierea se pastreaza atat de bine. Este vorba de mai multi factori ce lucreaza intr-o armonie perfecta pentru a obtine acest efect, scrie Descopera.ro.

Mierea este, in primul rand, un zahar. Zaharurile sunt higroscopice, termen ce inseamna ca in starea lor naturala contin foarte putina apa, dar ca o pot absorbi cu usurinta din atmosfera daca nu sunt acoperite. „Mierea, in forma ei naturala, contine foarte putina umiditate. Intr-un astfel de mediu foarte putine bacterii sau microorganisme pot supravietui, astfel ca mor”, explica Amina Harris, director executiv in cadrul Honey and Pollination Center de la Institutul Robert Mondavi al Universitatii California. Explicatia lui Harris dezvaluie un element important al longevitatii mierii: pentru ca mierea sa se strice, este nevoie sa fie ceva in interiorul sau care sa se strice. Intr-un astfel de mediu neplacut, organismele nu pot supravietui suficient de mult in miere pentru a avea oportunitate de a „strica” acest aliment.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: descopera.ro

     
Tag-uri: miere, calitate, timp
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii