A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719760227.0513.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce radem cand suntem gadilati
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-04-2014, ora 17:08

De ce radem cand suntem gadilati

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii germani au descoperit de ce radem atunci cand suntem gadilati si, in mod surprinzator, raspunsul nu este pentru ca ni se pare amuzant.

Gadilatul activeaza acea parte din creierul nostru responsabila cu anticiparea durerii, iar acest lucru explica si de ce ne suparam pe cei care ne gadila.

Rasul apare ca un mecanism defensiv care indica recunoasterea infrangerii si supunerea fata de cel care ne gadila, iar descoperirile facute arata ca acest raspuns al corpului nostru s-a dezvoltat inca din cele mai timpurii stadii ale evolutiei omului.

Exista o explicatie si pentru zonele in care ne gadilam cel mai rare: gat, coaste, abdomen sau talpi: acestea sunt si cele mai slabe puncte ale noastre.

Cercetatorii de la Universitatea Tuebingen au efectuat acest studiu pe un esantion de 30 de voluntari, analizand la un scanner RMN reactiile creierului atunci cand subiectii radeau la o gluma si atunci cand radeau la gadilat, concluzionand ca in cele doua cazuri sunt stimulate parti diferite ale creierului, cu exceptia celei care controleaza reactiile muschilor faciali. Astfel, gadilatul activeaza si fibrele nervoase responsabile de simtirea durerii, iar acest lucru explica si de ce nu ne putem gadila singuri.

Sursa: protv.ro

Foto: timpul.md

     
Tag-uri: ras, gadilat, aparare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii