A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675677.4413.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce pe aproape toate fermoarele apare inscriptia YKK
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-11-2016, ora 10:47

De ce pe aproape toate fermoarele apare inscriptia YKK

Articol de Cristian Amariei
V-ati intrebat vreodata de ce aproape toate hainele care au ca sistem de inchidere un fermoar contin gravate pe acesta literele „YKK”? Explicatia este una cat se poate de simpla.

Inscriptia „YKK” apare pe fermoare pentru ca „YKK” este numele celei mai mari companii care produce acest sistem de inchidere pentru haine din lume. Compania este japoneza si a fost fondata in anul 1934 de un barbat pe nume Tadao Yoshida.
Prescurtarea „YKK” inseamna „Yoshida Kogyo Kabushikikaisa”, adica „Yoshida Company Limited” („Yoshida, companie cu raspundere limitata”). Yoshida produce, de asemenea, nasturi, catarame si alte elemente de inchidere si fixare.

YKK are 114 filiale in 71 de tari din intreaga lume. Competitia vine din partea producatorului chinez SBS. impreuna, cele doua firme dau jumatate din totalul productiei de fermoare la nivel mondial.

Totusi, fermoarul nu a fost inventat in cadrul YKK. Un american pe nume Whitcomb L. Judson este considerat inventatorul fermoarului, pe care l-a denumit, in 1893, incuietoare. El a pus chiar si bazele unei companii care producea elemente de acest fel, pe care a denumit-o „Te Universal Fastener Company”. Aceasta exista si in prezent sub numele „Talon”.

Fermoarele YKK se gasesc la tot felul de produse, de la jachete la valize de calatorie.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (3)  
Sophia Smith,  21.09.2024 07:20

In the fashion industry, small details like zippers also Mapquest Directions play an important role in creating the perfect product.

   
Sophia Smith,  21.09.2024 07:20

In the fashion industry, small details like zippers also Mapquest Directions play an important role in creating the perfect product.

   
helaga,  27.04.2024 06:53

The fact that Subway Surfers went HTML5 is fantastic, I can play it on my mobile phone, tablet, or PC

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii