A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675564.988.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce nu se ieftinesc carburantii desi cotatia petrolului s-a prabusit. Cum arata Romania pe harta preturilor din UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-01-2016, ora 08:44

De ce nu se ieftinesc carburantii desi cotatia petrolului s-a prabusit. Cum arata Romania pe harta preturilor din UE

Articol de Cristian Amariei
O statistica publicata de Comisia Europeana plaseaza Romania in topul tarilor cu cel mai scump carburant inainte de aplicarea taxelor.
Reducerea TVA de la 24% la 20% a adus pretul carburantilor din Romania sub media europeana, dar doar dupa ce aplicam taxele. Pentru ca fara acestea, preturile raman peste media europeana.

Din informatiile centralizate de Comisia Europeana, pretul inainte de taxe al carburantilor este de 0,441 euro/l la benzina si 0,416 euro/l la motorina. Media europeana fiind de 0,398 si respectiv 0,377 euro/l. Bulgaria, Malta sau Cipru sunt printre tarile care ne intrec la acest capitol, in timp ce preturile in Germania, Franta sau Marea Britanie sunt mult mai mici decat cele din Romania.
Odata cu adaugarea taxelor, situatia se schimba. Pretul in Romania ajunge la 1,067 eur/l la benzina si 1,001 euro/l la motorina. Media europeana este de 1,251 si respectiv 1,054 euro/l. Polonia si Estonia sunt, de exemplu, printre putinele tari mai ieftine ca noi.

In calculul publicat de Comisia Europeana se arata si procentul taxarii din pretul platit de consumator. In Romania, acesta ajunge sub 60% atat la benzina, cat si la motorina. Tarile in care cei mai multi bani ajung la stat sunt Franta, Marea Britanie si Suedia.
In concluzie, chiar daca pretul petrolului scade la valori istorice, preturile de baza ale carburantilor raman in Romania peste media europeana. Statul a redus taxele incat sa reduca impactul asupra consumatorului, fara insa ca acest lucru sa fie dublat si de benzinari.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: carburanti, ue, europa, pret
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  22.01.2016 09:12

In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com. Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii