ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-06-2016, ora 10:04

De ce nu este indicat consumul ridicat de carne

Articol de Madalina Irimia
Exista zeci de studii care afirma ca limitarea aportului de carne in dieta zilnica poate reduce riscul aparitiei cancerului, bolilor cardiovasculare, diabet sau obezitate, insa, mai mult decat atat, scaderea consumului de carne la nivel mondial ajuta la reducerea consumului de apa sau combustibil.

Potrivit CSID, acestea sunt cateva beneficii pentru corp daca ai renunta la carne cel putin o data pe saptamana.

Poti limita riscurile aparitiei cancerului: Sunt numeroase studii care spun ca o dieta bazata in special pe consumul de fructe si legume poate reduce riscul aparitiei cancerului. Consumul de carne rosie si procesata este asociata de cercetatori cu aparitia cancerului de colon.

Poti reduce incidenta bolilor cardiovasculare: Date recente dintr-un studiu realizat la Universitatea Harvard spun ca inlocuirea alimentelor bogate in grasimi saturate (de exemplu carne sau lactate nedegresate) cu alimente bogate in grasimi polinesaturate ( de exemplu uleiuri vegetale, nuci si seminte) reduce cu 19% riscul aparitiei de boli de inima.

Poti tine la distanta diabetul: studiile recente arata ca alimentatia bogata in carne rosie si procesata creste riscul aparitiei diabetului de tip 2.

Poti combate obezitatea: Cei care consuma putina carne sau sunt vegetarieni au o greutate corporala mult mai mica, ca si indicele de masa corporala. Un studiu recent realizat de Colegiul Imperial din Londra a descoperit ca scaderea consumului de carne poate preveni cresterea in greutate pe termen lung.

Poti trai mai mult: Consumul de carne rosie si procesata este asociata cu o crestere a mortalitatii, in general cea cauzata de cancer, dar si a mortalitatii cauzate de bolile cardiovasculare.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: sanatate, carne, risc
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii