A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832603.4946.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce nu e bine „sa tocesti” inainte de un examen?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-10-2014, ora 11:32

De ce nu e bine „sa tocesti” inainte de un examen?

Articol de Cristian Amariei
Deseori, elevii si studentii prefera sa invete pe ultima suta de metri si ajung sa „toceasca” materiile date pentru examen, adica sa le citeasca de mai multe ori, ca sa le invete pe de rost.

Desi pare o solutie buna si este folosita de majoritatea tinerilor, cercetatorii au realizat studii care demonstreaza ca aceasta metoda de invatare este complet ineficienta.

Studentii care „tocesc” au impresia ca dupa cateva ore de memorat stiu foarte bine materia si ca o vor putea reproduce fara probleme la examen.

In realitate este doar o iluzie. Creierul devine suprasolicitat la nivel senzorial si va da impresia ca recunoaste respectiva informatie.

Dar a recunoste o informatie dupa numeroase repetitii nu este acelasi lucru cu memorarea ei, iar impresia de familiaritate fata de un subiect nu este o garantie ca stiti bine materia, spun cercetatorii.

De aceea, de multe ori, la un examen unde elevii se duc foarte increzatori, dupa ore intregi de memorare, rezultatele sunt departe de cele dorite, pentru ca ei nu-si pot aminti corect informatia.

Cercetatorii recomanda invatarea prin repetarea materiei la intervale mai mari de timp.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii