A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755975.9563.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce nu avem amintiri legate de primii ani din viata?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-03-2014, ora 18:59

De ce nu avem amintiri legate de primii ani din viata?

Articol de Madalina Irimia

De foarte mult timp, cercetatorii (si ce-i drept, noi toti) s-au intrebat de ce nu ne amintim evenimentele la care am participat inainte de a implini varsta de trei ani.

Acum, un nou studiu indica faptul ca „amnezia infantila” ar putea aparea ca urmare a dezvoltarii rapide pe care o experimenteaza neuronii in hipocamp, regiunea din creier responsabila cu introducerea noilor experiente in memoria pe termen lung.

Desi copiii par sa isi aminteasca evenimente importante la scurt tip dupa experimentarea lor, aceste amintiri dispar odata cu trecerea timpului, sustine coordonatorul studiului, Paul Frankland de la Hospital for Sick Children, din Toronto. „Copiii nu pot forma amintiri stabile legate de evenimentele din primii ani de viata. Am o fiica in varsta de 4 ani si pentru ca lucram la acest studiu, mereu o intrebam daca isi amintea de locuri pe care le vizitaseram cu 2, 3 luni inainte. Este clar ca ea poate forma amintiri retinand cateva detalii, insa peste alti patru ani, nu isi va mai aminti nimic”, a explicat Frankland.

Integral pe descopera.ro

Foto: di9.in

     
Tag-uri: copii, amintiri, viata
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii