A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680584.6824.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce nu ar trebui sa prajesti niciodata pestele
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2016, ora 13:03

De ce nu ar trebui sa prajesti niciodata pestele

Articol de Cristian Amariei
Pestele este un aliment foarte sanatos, insa daca nu stii cum sa il prepari, nu beneficiezi de proprietatile sale. Vezi de ce nu ar trebui sa il prajesti niciodata.

Un studiu publicat in revista „Circulatia sangelui: insuficienta cardiaca” a aratat ca oamenii care mananca peste prajit cel putin o data pe saptamana au un risc cu 48% mai mare de a suferi de insuficienta cardiaca, potrivit berkleywellness.com. Nu este prima data cand se trage un semnal de alarma in legatura cu includerea pestelui prajit in alimentatie. Alte cercetari din 2005 au aratat ca persoanele care il consuma constant sunt cu 44% mai expusi riscului de a face un accident cerebral. Si daca nu esti, inca, convinsa ca ar trebui sa gatesti pestele intr-un mod mai sanatos, afla ca un studiu din 2011 a aratat ca unul dintre motivele pentru care in sudul SUA sunt mai multe cazuri de atac cerebral este faptul ca oamenii de acolo mananca mai mult peste prajit.

Pestele iti protejeaza sistemul cardiovascular, dar cand este prajit, devine extrem de periculos pentru sanatate din cauza continutului ridicat de grasime. Un nivel mare de colesterol duce la blocarea vaselor de sange sau la boli de inima. Somonul, de exemplu, este un peste extrem de sanatos, datorita nivelului mare de acizi grasi omega 3, insa aceste proprietati se pierd atunci cand il gatesti in ulei.

Beneficiile consumului de peste

Pestele contine numerosi nutrienti importanti, precum si proteine si vitamina D. in plus, este una dintre cele mai bune surse de omega 3 din lume. Il poti consuma fiert, pe gratar sau gatit la cuptor, daca vrei sa te bucuri de aceste beneficii.

Somonul, pastravul, sardinele, tonul si macroul se numara printre cele mai sanatoase tipuri de peste, deoarece au o cantitate mai mare de omega 3. In plus, au si vitamina D, un nutrient care se gaseste in foarte putine alimente. Acizii grasi sunt foarte importanti pentru buna functionare a creierului si au un rol important in preventia unor boli grave. Este recomandat sa consumi peste de doua-trei ori pe saptamana.

Pestele este bun si pentru sanatatea psihica. Studiile au aratat ca acest aliment este foarte eficient in tratarea depresiei si il face pe consumator mai fericit. Acizii grasi omega 3 au un rol important in acest sens, pentru ca protejeaza creierul si tin departe bolile psihice.

Daca vrei sa ai vedere buna si la batranete, ar trebui sa mananci peste cat mai des. Tot acizii grasi omega 3 au rolul de a lupta impotriva bolilor de ochi si previn imbatranirea prematura a vederii. Este de ajuns sa consumi peste o data pe saptamana pentru a reduce cu 53% riscul de a suferi de o boala a ochilor.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: peste, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii