A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818475.3654.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce ne cade parul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-10-2016, ora 09:45

De ce ne cade parul

Articol de Madalina Irimia
Parul ramane un etalon al frumusetii. Cu totii ne numaram firele de par cazute la pieptanat sau la dus si investim timp si bani in ingrijirea podoabei capilare. Desi asimilam aceasta pierdere cu inaintarea in varsta sau cu boala, cauzele pot fi multiple.

„Genetic, mostenim un par mai des sau mai rar , dar la fel se intampla si cu rata decadere. Din pacate, anumite afectiuni grabesc viteza de pierdere, iar pe cap apar acei ’banuti" (izolati sau multipli), care pot duce la chelie”, precizeaza dermatologul Viviana Iordache pentru Gandul.

Caderea parului poate avea o cauza "fiziologica", se rareste din cauze simple : genetica, nutritonala, in anemii, spasmofilii, diete brutale hipocalorice sau diete fara proteine, excesul de suplimente necontrolate, stres si oboseala cronica, ingrijire cosmetica gresita sau abuziva. „Daca nu aduci materia prima necesara sau daca bombardezi radacina cu hormoni care blocheaza caderea parului, este normal sa pierzi par zilnic, peste cele 100 de fire admise. Daca poti corecta cauzele si daca ajuti la revigorarea radacinii, aceasta forma poate fi cel mai usor de controlat”, mai spune dermatologul. In general, daca depistezi cauza si tratezi, poti recupera ce a cazut in ultimul an. Poti recurge la vasodilatatoare locale, la mezoterapie si la PRP-tehinca Dracula’’, mai spune dermatologul pentru Gandul.

Caderea poate fi si patologica, pierdem par in conditii de boala si este atacat inclusiv foliculul pilosebaceu. „Alopecia poate insemna boli autoimune sistemice - tiroiditele autoimune sau localizate, lichenul planopilar sau boli hormonale -excesul de testosteron - care se trateaza in echipa cu ceilalti specialisti. Tratamentul se incepe dupa stabilirea diagnosticului”, precizeaza specialistul.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: cauze, par, patologie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii