A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819476.2598.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce fratii nu pornesc in viata cu sanse egale. Cum influenteaza familia drumul copiilor spre succes
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-12-2016, ora 10:11

De ce fratii nu pornesc in viata cu sanse egale. Cum influenteaza familia drumul copiilor spre succes

Articol de Madalina Irimia
Studiile recente arata ca sansele de atingere a succesului in viata sunt diferite intre frati, in functie de ordinea in care s-au nascut acestia.

„Cred cu tarie ca cel mai mic dintre copii are acea dorinta de a arata ceea ce poate, atat parintilor, cat si lumii in general, nascandu-se, in cazul lui, o ambitie de fier”, explica psihologul Joseph Burgo.

Daca in cazul mezinilor se vorbeste despre o crestere a ambitiei, nu acelasi lucru se observa si in cazul fratilor mai mari. Din contra, lucrurile merg in sens invers si se poate observa o tendinta de apatie. Acestia nici macar nu mai incearca sa le demonstreze parintilor ca pot fi cei mai buni.

Cele mai recente cercetari in ceea ce priveste stima de sine arata ca primii doi ani de viata sunt ceea ce numesc „perioada critica”, in care, in mod normal, ar trebui sa existe acele contacte primare intre mama (sau cel/cea care are grija de micut) si copil. Primii nascuti se bucura din plin de atentia parintilor, pentru ca sunt singurul lucru pe care acestia se concentreaza. Deci, ne putem astepta ca ei sa fie copiii cu cel mai ridicat nivel al stimei de sine si, ca rezultat, sa aiba mai mult succes in viata.

Cu trecerea timpului si cu aparitia a mai multi copii in sanul unei familii, parintii au mai putin timp pentru a acorda atentia cuvenita fiecaruia dintre frati. in multe cazuri, o parte dintre copii se pierd si rateaza anumite lucruri in viata din cauza faptului ca isi cauta constant un sens al vietii si un scop.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii