A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719813633.5663.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce este mai bun vinul vechi, dar si mai scump. Care este secretul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-11-2014, ora 12:12

De ce este mai bun vinul vechi, dar si mai scump. Care este secretul

Articol de Madalina Irimia
Desi este o ocupatie veche de cand lumea, fabricarea vinului este si o stiinta, pe care cercetatorii inca o analizeaza cu interes. Orice greseala in procesul fabricarii vinului poate face ca intreaga productie sa fie compromisa.

Chiar daca nu sunteti un degustator profesionist, cu siguranta ati observat ca multe vinuri mai vechi au un gust diferit, mai placut, decat vinurile din sticlele imbuteliate recent, chiar daca toate provin din aceeasi vie. Care este secretul?

Cele mai importante in procesul de invechire a vinului sunt taninurile. Acestea sunt molecule produse de struguri, in pielea, carnea si semintele fructului. Taninurile au proprietati antifungice si sunt cele care dau strugurelui si vinului gustul specific putin amar si care va pot lasa in gura o senzatie de uscaciune, avand un efect astringent.

Tot ele sunt responsabile cu mirosul vinului, intercationand cu alcoolul din vin si conferindu-i aroma specifica de fructe. Astfel, in cazul unui vin mai vechi, aceste taninuri mature confera un gust mai placut. in timpul procesului de fermentatie, taninurile sunt alterate de moleculele de oxigen care patrund in sticla prin dop.

Dar, daca oxidarea are loc prea repede taninurile nu vor mai putea neutraliza aceste molecule si vinul va avea gust neplacut.

Producatorul de vin poate controla cantitatea de taninuri pe care o vrea. Vinul care rezulta dintr-un contact mai indelungat intre strugurii zdrobiti si pielea si semintele pline de taninuri va avea un gust amarui la inceput, dar in timp va fi foarte apreciat.

Vinul are o culoare galben-verzui cu arome de agrisa si note fine de flori de soc. Este un vin echilibrat cu un caracter erbaceu placut simtit in palatul cavitatii bucale. Fructuozitatea este in echilibru cu aciditatea, aceasta iesind in evidenta in special pe postgust, ceea ce face acest vin cu o companie ideala pentru preparate culinare.

Sursa: romaniatv.net
Foto: foodstory.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii