A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675414.9426.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce este bine pentru copii sa aiba un catel
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-11-2015, ora 10:20

De ce este bine pentru copii sa aiba un catel

Articol de Cristian Amariei
Cainii sunt considerati cei mai buni prieteni ai omului si, contrar multor opinii, exista beneficii in cazul copiilor care cresc in aceeasi casa cu un astfel de patruped dragalas.

Un studiu amplu realizat in Suedia arata ca, pe langa faptul ca sunt iubitori si reusesc sa-si binedispuna stapanii, cainii cresc semnificativ imunitatea copiilor.

Cercetatorii care au realizat acest studiu, cel mai amplu de pana acum, au analizat peste un milion de copii din diverse clase sociale, care s-au nascut intre 2001 si 2010. S-au luat numerosi factorii in calcul, precum istoricul medical, conditiile de trai, situatia financiara.

Rezultatele studiului au aratat ca micutii care in primii ani de viata au crescut alaturi un caine sunt semnificativ mai putin expusi la riscul de a suferi de probleme respiratorii si astm. Riscul de a dezvolta astfel de afectiuni in cazul copiilor care au un caine este cu 52% mai mic, spun specialistii.

Se pare ca anumite bacterii din tubul digestiv al caninilor contribuie la cresterea imunitatii copiilor si la scaderea riscului de a dezvolta diferite alergii.

”Bineinteles ca sunt si persoane care au alergii si e recomandat sa evite cainii si pisicile, dar studiul nostru arata ca acei copii care cresc de mici alaturi de un caine prezinta un risc semnificativ mai scazut ca pe parcursul vietii sa dezvolte astm”, a declarat Catarina Almqvist Malmros, unul dintre medicii care au coordonat studiul.

Ea a tinut insa sa precizeze ca inainte de a lua decizia aducerii unui animal de companie intr-o casa cu un copil mic este bine sa fie consultat pediatrul si, eventual, se poate realiza un test pentru a verifica daca micutul este sau nu alergic.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: copii, caini, beneficii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii