A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735959720.4604.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce e mai greu sa faci afaceri in Romania decat in Bulgaria
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2016, ora 10:37

De ce e mai greu sa faci afaceri in Romania decat in Bulgaria

Articol de Madalina Irimia
Un studiu al Heritage Foundation arata ca este mai greu sa faci afaceri in tara noastra, comparativ cu tarile vecine Bulgaria si Ungaria.

Indexul Libertatii Economice 2016, realizat de Heritage Foundation, plaseaza Romania pe locul 61 in lume, dintr-un total de 178 de tari evaluate. Tara noastra pierde astfel 4 locuri in clasamentul mondial al libertatii economice fata de indexul realizat in anul 2015, informeaza start-upcafe.ro.

Clasamentul pe 2016 acorda Romaniei o medie de 65,5 puncte (din 100 posibile), in scadere cu un punct fata de analiza din 2015.

Acest punctaj masoara 10 parametri de libertate economica, care se refera la statul de drept, dimensiunea guvernului, eficienta reglementarilor si deschiderea pietelor:

- drepturile de proprietate: 35 de puncte din 100
- lipsa coruptiei: 43
- libertatea fiscala: 87,5
- cheltuielile guvernamentale: 65,6
- libertatea afacerilor: 66,1
- libertatea muncii: 65,1
- libertatea monetara: 81,1
- comertul liber: 88
- libertatea investitiilor: 75
- libertatea financiara: 50.

"Procedura deschiderii si operarii afacerilor a fost rationalizata, insa niste proceduri si reglementari eficiente de faliment nu au fost implementate pe deplin. Legislatia muncii ramane inca rigida, chiar daca au fost adoptate o serie de modificari la Codul muncii, pentru a se imbunatati flexibilitatea. FMI a aratat in 2015 ca infrastructura slaba din Romania este cauzata partial de dominatia intreprinderilor de stat ineficiente si subventionate" - comenteaza Heritage Foundation.

In privinta statului de drept, analiza remarca eforturile Romaniei de a indeplini cerintele Uniunii Europene in combaterea coruptiei, in ciuda rezistentei unei mari parti din clasa politica. "Instantele sunt expuse coruptiei cronice si influentelor politice" - mai arata studiul american.

Aici este mentionata si punerea sub acuzare a fostului premier Victor Ponta, pentru frauda, evaziune fiscala si spalare de bani.

In schimb, studiul evidentiaza un bun nivel al libertatii comertului in Romania, plasand tara noastra pe locul al 10-lea in lume la acest capitol.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: afaceri, romania, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii