A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664137.3801.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce e bine sa mancam avocado
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-05-2016, ora 11:19

De ce e bine sa mancam avocado

Articol de Madalina Irimia
Avocado poate fi considerat un fruct minune, ne poate ajuta sa castigam lupta cu bolile de inima, sa ne mentinem silueta si sa inlaturam semnele imbatranirii. Medicul Luminita Florea spune pentru Gandul pentru ce alte beneficii trebuie adoptat in regimul nostru de viata.

"Fructele de avocado aduc un aport nutritiv majoritar de glucide, vitamine si minerale. Avocado are un continut ridicat de grasimi si calorii (150-160 kcal/ 100 g de fruct, fara coaja sau sambure), dar gustul subtil si untos face din acesta unul dintre cele mai populare alimente uleioase, dupa nuci si seminte", spune medicul specialist in diabet si nutritie Luminita Florea pentru Gandul.

1. Avocado este bogat in grasimi mono-nesaturate: acizii grasi oleici, Omega-6, acizi grasi linoleici - cu efecte demonstrate cardio-protectoare si metabolice, de scadere a colesterolului rau LDL- colesterol. Studii de cercetare au demonstrat ca dieta mediteraneana, bogata in acizi grasi mono-nesaturati, ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) si contribuie la cresterea colesterolul bun (HDL), ajutand astfel la prevenirea bolilor coronariene si accidentelor vasculare cerebrale. Avocado este din acest punct de vedere o sursa pretioasa de nutrient de calitate superioara.

2. 100 gr de avocado ofera 6,7 g de fibre, adica 18% din DZR de fibre (efect de protectie a tubului digestiv, efect anti-constipatie si de scadere a absorbtiei grasimilor animale).

3. Fructele de avocado sunt bogate in minerale esentiale: fier, cupru, magneziu si mangan. Magneziul intareste oasele, ba mai mult, poate fi considerat un adevarat scut cardiac. Fierul si cuprul sunt necesare in productia de celule rosii din sange. Sunt si o sursa de potasiu, 100 g de fructe oferind 485 mg sau aproximativ 10% din necesarul zilnic de potasiu.

4. De asemenea, este bogat in vitamine grase (liposolubile), cum ar fi vitaminele A, E, K, ce sunt concentrate in pulpa sa cremoasa.

5. Pulpa de avocado contine antioxidanti poli-fenolici (cryptoxanthina, luteina, zeaxantina, beta si alfa caroten). Acestia au rol protector impotriva oxigen-derivatilor din radicalii liberi si a speciilor reactive ale oxigenului (SRO), care joaca un rol important in procesul de imbatranire si in procesele diferitelor boli.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  25.06.2017 05:20

wh0cd693074 Buy Elocon buy tenormin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii