A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664394.5725.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce e bine sa consumam fitonutrienti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-04-2015, ora 15:23

De ce e bine sa consumam fitonutrienti

Articol de Madalina Irimia
Pe langa proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine si minerale, multe legume si fructe contin fitonutrienti, elemente extrem de importante pentru sanatate. Prezenta acestora este semnalata de culoarea vegetalelor. Astfel, cu cat acestea sunt mai viu colorate, cu atat mai mult abunda in fitonutrienti.

Majoritatea regimurilor alimentare sanatoase pun accent pe prezenta legumelor si fructelor in proportie de 50 la suta in consumul zilnic. si cu cat sunt mai variate si mai colorate, cu atat mai bine pentru organism.

Aceasta pentru ca varietatea de fitonutrienti este benefica pentru sanatatea sistemului cardiovascular, pentru protectia oculara, pentru scaderea riscului de cancer si pentru a impiedica acumularea de grasimi in vasele de sange.

Cei mai cunoscuti fitonutrienti sunt licopenul, flavonoidele, alfa-beta carotenul, criptoxantina, luteina si zeaxantina.

Specialistul britanic in nutritie Sandra Nissenberg recomanda combinatii viu colorate de legume si fructe, tocmai pentru a beneficia la maximum de fitonutrienti. Aceasta a intocmit o lista a alimentelor benefice in functie de culori! Iata care sunt cele care vor fi la moda in farfurie, indiferent de vremuri!

Rosu: tomate, pepene, grepfrut

Violet: struguri, mure, mere, prune, vinete

Portocaliu: cartofi dulci, mango, morcovi, caise, pepene, dovleac

Portocaliu/galben: portocale, clementine, piersici, papaya, necatarine

Galben: porumb

Verde: varza de Bruxelles, broccoli fasole verde, mazare, spanac, kale

Albastru: coacaze

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
mihaela,  12.04.2015 12:08

Toti oamenii care lucreaza cu noi se declara multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: modelino_23@yahoo.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii