A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719682616.2825.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce dispozitivele mobile mici sunt mult mai PERICULOASE decat cele mari? Ce solutii ai
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-07-2016, ora 14:06

De ce dispozitivele mobile mici sunt mult mai PERICULOASE decat cele mari? Ce solutii ai

Articol de Cristian Amariei
Tabletele, telefoanele mobile si toate computere in miniatura se dezvolta mai rapid decat reusim noi sa observam. Oamenii de stiinta au decis sa cerceteze, din perspectiva sanatatii noastre morale si fizice, acest fenomen care ia amploare .

”Tehnologia ne modifica tinuta, transformand corpurile noastre in ceea ce numesc eu iHunch. Am auzit, de asemenea, cum oameni mai numsc aceasta pozitie si gat care scrie un text. Uneori, in munca mea, mai fac referire la termenul de iPosture”, a declarat fizioterapeutul din Noua Zeelanda, Steve August.

”Trebuie mentionat pentru inceput pozitia incorecta,aplecata pe care o adopta o persoana cand se uita in telefon. Greutatea medie a unui cap este de 4,5-5,5 kg, ia cand ne aplecam capul inainte cu 60 de grade, gatul primeste o sarcina de aproximativ 27 kg, fapt care are multiple consecinte”, a declarat Steve August.

Aceasta pozitie afecetaza nu doar tinuta si starea sanatatii fizice, ci si starea psihica. Un studiu realizat de Shwetha Nair si colegii sai a avut rezultate uimitoare dupa urmatoarele experimente. Cercetatorii le-au proprus participantilor non-depresivi sa stea drepti sau sa stea cocosati si apoi sa raspunda la mai multe intrebari despre starea lor de stress si nervozitate. Comparativ cu cei care au stat drepti, persoanele cocosate au raportat o scadere in stima de sine, stare de spirit, dar si o stare de anxietate mai mare. Postura a afectat chiar si continutul raspunsurilor. Analizele lingvistice au demosntrat ca persoanele care au stat aplecate au fost mult mai negative in raspunsuri. Cercetatorii au concluzionat: "O pozitie dreapta poate fi o strategie simpla de comportament pentru a ajuta la construirea rezistentei la stres".

Pozitia cocosta afecteaza si memoria! Un studiu publicat anul trecut a testat comportamentul persoanelor cu depresie clinica. Participantilor le-a fost propus, in mod aleatoriu, sa stea fie in pozitie dreapta, fie cocosati in timp ce li s-a prezentat o lista de cuvinte. Cuvintele erau atat pozitive, cat si negative. Cand participantii au fosr rugati sa reproduca cuvintete retinute, persoanele care au stat aplecate au reprodus (deci, au retinut) mai multe cuvinte negative decit pozitive, in timp ce persoanele care au stat in pozitie dreapta au retinut mai multe cuvinte pozitive. in 2009, un studiu japonez a demonstrat ca copiii care stau drepti in banci sunt mai productivi decat colegii sai.

Cum altfel iHunching poate influenta sentimentele si comportamentele noastre? Maarten W. Bos si AMY CUDDY au facut cercetari in acest sens. Au repartizat aleatoriu participanti pentru ca acestia sa interactioneze timp de cinci minute, cu unul dintre cele patru dispozitive electronice de diferite marimi: un smartphone, o tableta, un laptop si desktop-ul unui computer de masa. Au constatat ca dimensiunea dispozitivului afecteaza in mod semnificativ starea de spirit al subiectilor, sugerand ca pozitia pe care o adoptam atunci cand utilizam telefoanele noastre, de fapt, ne face mai putin asertivi.

De fapt, se pare ca exista o relatie liniara intre marimea dispozitivului si masura in care va afecteaza: cu cat dispozitivele sunt mai mici cu atat mai mult trebuie sa se contracteze corpul pentru a-l folosi.

”In mod ironic, in timp ce multi dintre noi petrec ore in sir, zilnic, folosind dispozitive mobile mici pentru a creste productivitatea si eficienta, interactiunea cu aceste obiecte, chiar si pentru perioade scurte de timp, ar putea face exact opusul, reducand asertivitate si subminand productivitatea noastra. Solutii exista, si ele sunt foarte simple, stati drept si evitati sa folositi in exces telefoanele mobile”, a scris pentru un articol din The New York Times, Amy Cuddy profesor la Universitaea Harvard si specialist in psihologia sociala.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
CharlesLof,  24.08.2017 21:29

wh0cd756968 continue reading motrin 800 clomid 50 mg

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii