A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735955551.9369.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce creierul functioneaza la capacitate maxima cand tii mainile incrucisate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-10-2015, ora 11:19

De ce creierul functioneaza la capacitate maxima cand tii mainile incrucisate

Articol de Madalina Irimia
O statistica extrem de populara mai ales la Hollywood este aceea ca oamenii folosesc doar 10 la suta din creier si ca, daca am putea folosi suta la suta din capacitatea cerebrala, am fi cu totii genii.
Ne putem folosi creierul in proportie de suta la suta, sustine un cercetator american, Bruce Lipton, insa trebuie sa reusim sa activam anumite ”carari” neuronale care sa fie exploatate la maximum. Multi poate nu stiu ca partea stanga a creierului este reglata de cea dreapta si invers. Motorul corpuli nostru este Sistemul Nervos Central (SNC), iar cercetarile arata ca atunci cand extremitatile noastre se indreapta catre partea centrala a corpului, ca atunci cand ne incrucisam mainile cele doua extremitati se regleaza intre ele, ceea ce inseamna ca cele doua emisfere functioneaza simultan.
Emisfera dreapta a creierului este asociata creativitatii si emotiilor, iar cea stanga logicii si atentiei la detalii, iar atunci cand cele doua functioneaza simultan, atunci ajungem la un nivel superior de invatare si asimilare a informatiilor.
Este o descoperire extrem de importanta, intrucat se stie ca adultul se foloseste preponderent de o singura emisfera cerebrala, incepand la varsta de 7 sau 8 ani. Iar dominanta uneia dintre cele doua emisfere continua si la varsta adulta.
Exista metode prin care se poate un nivel superior de invatare si folosire a creierului. Este vorba despre gimnastica creierului, exercitii care promoveaza vederea binoculara, spatiala, ascultarea, coordonarea ochi-maini, flexibilitatea corporala, invatarea si amintirea informatiilor.
Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: creier, maini, statistica
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii