A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833964.1943.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce consumam alcool daca stim ce efecte negative are asupra noastra? Expertii au gasit raspunsul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-12-2016, ora 09:55

De ce consumam alcool daca stim ce efecte negative are asupra noastra? Expertii au gasit raspunsul

Articol de Cristian Amariei
Odata cu venirea sarbatorilor, oamenii vor incepe sa consume mai multe bauturi alcoolice decat in restul anului. Dar de ce consumam alcool daca stim ca are efecte negative asupra organismului?

Alcoolul produce dificultati in vorbire, pauze de memorie, precum si senzatie de ameteala. In ciuda acestor efecte, oamenii nu renunta la consumul de alcool.

Mecanismul intoxicatiei cu alcool este destul de confuz. O mica molecula numita etanol distruge membrana celulara a neuronilor pe termen lung sau scurt. Avand in vedere ca toate functiile creierului depind de neuroni, alcoolul are puterea de a afecta intregul creier deodata.

Conform cercetatorilor, etanolul interfereaza cu actiunea anumitor neurotransmitatori. Molecula inhiba actiunea glutamatului, principalul transmitator ,,excitator''. De asemenea, amplifica efectele GABA, cel mai puternic,,inhibator'' al neurotransmitatorilor.

Cele mai cunoscute efecte ale alcoolului stau la baza efectului de sedativ. Alcoolul suprima activitatea din cortexul prefrontal si lobii temorali. Cortexul prefrontal este responsabil de gandirea rationala, planificarea si suprimarea furiei. Lobii temporali sunt localizati in zona de procesare a memoriei, zona care este foarte afectata in cazul consumului excesiv de alcool.

Cercetatorii considera ca, in ciuda efectelor negatve ale alcoolului, oamenii ii consuma deoarece creste acivitatea neuronilor care secreta dopamina in zona mezolimbica. Acestea produc senzatia de fericire si placere.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii